Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pseudochovatelka Veronika Čížová aneb i bez práce mohou být koláče….

Vše začalo tím, že se nám zhruba před rokem ozvala Veronika s tím, že by chtěla LH ( dlouhosrstý potkan ) miminko od nás, že se jí velice líbí a že by se chtěla zabývat jejich chovem. Domnívám se, že jsem jí srozumitelně a jasně vysvětlila, že to není nic vhodného pro naprostého začátečníka a že by si raději měla nejdříve zkusit chovat běžné variety a pak časem uvidí zda by na něco tak složitého měla….odepsala, že tomu rozumí a že děkuje za vysvětlení….čas plynul a při dalším vrhu LH se opět ozvala, že by chtěla jedno miminko údajně na chov siamské či ruské modré linie, já jsem jí ovšem v tomto ohledu nevěřila, což jsem jí na rovinu napsala a miminko jí nezamluvila, bylo mi jasné, že by ho využila naprosto jinak.
Veronika se odmlčela, tak jsem doufala, že jí tato mánie pustila, ovšem chyba lávky….zjistila jsem, že si Veronika obstarala samičku, která měla šanci na LHg a přemluvila či jak to bylo, to nemohu říci, jelikož nergita a Veronika se neshodují v tom co tvrdí….každopádně nergita Veronice nakryla LH samečkem jménem Night Boy of Gremleen´s, kterého má nergita od nás s tím, že slíbila, že s ním nebude krýt pouze nám, pokud by se nám v budoucnu hodil do chovu, jelikož nergitu již známe několik let, tak mě ani ve snu nenapadlo o ní pochybovat :o( Z tohoto spojení se naštěstí narodila jen dvě miminka, obě si Veronika samozřejmě nechala. Když jsem s Veronikou o tomto vrhu mluvila telefonicky, tak mi sdělila, že jí vůbec nešlo o odchov LH, ale že mi chtěla pouze ověřit zdraví naší linie….Veronika na sebe totiž dala skoro sourozence. S tímto ovšem nebyla spokojená a tak si v hlavě vymyslela nový plán jak dosáhnout svého. Prvním krokem byl zisk genové holčičky z CHS Z Hůrky, ovšem opět ne čistou hrou, samička byla prodána s tím, že vůbec není pro Veroniku, ale pro její kamarádku a hlavně s výslovnou podmínkou, že je pouze na mazlíka a tudíž na ní nesmí být chováno. Jak se dnes můžete všichni přesvědčit, tak jí má Veronika na stránkách mezi svýma samicema a stala se maminkou. Otcem vrhu je sameček Zanzibar of Gremleen´s, kterého jsme prodali jistému Tomášovi, který nám napovídal pohádku a strašlivém rozchodu s přítelkyní a jak jí nechal své potkaní mazlíky, aby se nedělili a teď je mu bez nich smutno…..ovšem skutečnost je jiná, Tomáš byl nastrčený člověk, aby Veronika získala LH samce…..velice mazaně si počkala jak nakryjeme mi sestru samičky, kterou má z CHS Z Hůrky, a v podstatě náš vrh okopírovala, aby měla jistotu……aneb ukradená zvířata i ukradený vrh.
Tímto bych chtěla upozornit jak nečestný a zákeřný člověk se mezi námi vyskytuje!!! Všichni zajisté víte, že se chovu LH věnujeme již několik let, stojí nás to mnoho úsilí, času, peněz a tak by se dalo pokračovat, nutná je i spolupráce se zahraničím, stále vnášet novou krev, vrhy promýšlet na rok dopředu………je toho velice mnoho a pak přijde někdo jako Veronika….

- - - - -
zde je odkaz na její stránky: http://www.potkanviv.estranky.cz/clanky/planovane-vrhy